Reti paukščiai puošia Indianos dangų | Sportas

Reti paukščiai puošia Indianos dangų |  Sportas

Gervė yra viena iš rečiausių rūšių pasaulyje, visame pasaulyje randama tik apie 850 individų. Nepaisant jų retumo, Indiana kasmet suteikia laikinus sustojimus migruojantiems gerviams ir žiemos namus maždaug 30 gervių.

Indianoje migruojantys ar žiemojantys paukščiai priklauso Rytų migruojančiai populiacijai, kuri kadaise buvo išnykusi rytinėje JAV dalyje. 2000 m. buvo pradėtos pastangos vėl įvežti migruojančias gerves į rytines JAV. Dėl nenuilstamų biologų pastangų, skirtų šios rūšies išsaugojimui, Rytų migruojančią populiaciją šiuo metu sudaro apie 80 gervių.

Rytų migruojančios populiacijos paukščiai yra pažymėti unikaliais spalvotų juostų deriniais ant kojų, leidžiančių biologams identifikuoti asmenis iš tolo. Kai kurie paukščiai taip pat nešiojasi palydovinius ar radijo siųstuvus, naudojamus migracijai sekti, tačiau prietaisų tarnavimo laikas ribotas, todėl juos reikia pakeisti.

Praėjusiais metais Indianos DNR ornitologai ir gervių biologai iš Tarptautinio gervių fondo sėkmingai užfiksavo dvi gerves ir pakeitė jų sugedusius siųstuvus bei senas juostas. Biologai dėvėjo gervių kostiumus, kad pasislėptų ir neleistų gervėms susipažinti su žmonėmis, o tai gali sukelti jiems pavojų.

Naudodami naujus siųstuvus, biologai gali geriau sekti gerves, o tai pagerins mūsų supratimą apie gervių judėjimą žiemos metu ir grėsmes, su kuriomis gervės susiduria visą savo gyvenimą. Indianos DNR planuoja ir toliau padėti gaudyti ir ženklinti glūdinčias gerves kiekvieną žiemą. Norėdami paremti svarbų darbą, asmenys gali paaukoti Indianos Nongame laukinės gamtos fondui.

Galite padvigubinti teigiamą poveikį glūdinčioms gervėms, mokydami draugus ir šeimos narius apie rūšį. Žiūrėdami juos laikykitės bent 100 jardų atstumo (maždaug futbolo aikštės dydžio), kad kuo mažiau trikdytumėte kranus. Jei matote kokią nors veiklą, kuria bandoma pakenkti ar sutrikdyti retus paukščius, skambinkite DNR „Pasisuk brakonierius“ karštąja linija 1-800-TIP-IDNR.

Koncesininkas, valdantis Deer Creek FWA šaudyklą

Nuo balandžio 6 d. Deer Creek šaudyklą Deer Creek žuvų ir laukinės gamtos rajone (FWA) valdys Pro-Tac Resources LLC.

Šaudyklos darbo valandos išliks tokios pačios – nuo ​​9 iki 17 val. nuo trečiadienio iki sekmadienio. Kaip ir kitose šaudyklose, kurias valdo koncesininkai DNR nuosavybėse, naudotojo mokesčiai bus 7 USD už valandą už juostą pirmajam asmeniui ir 5 USD per valandą už kiekvieną papildomą asmenį, iki keturių žmonių. Papildomos informacijos galite rasti adresu on.IN.gov/dnrshootingranges.

Jei turite klausimų, skambinkite „Deer Creek FWA“ numeriu 765-653-0453 arba el. paštu „Pro-Tac Resources“ adresu dustin@pro-tacresources.com.

Šikšnosparnių gaudymas be tinklo

Indianos DNR akustinius šikšnosparnių tyrimus pradėjo 2011 m. Neinvazinis metodas padeda biologams stebėti šikšnosparnių populiacijas iš tikrųjų nesugaunant. Dėl technologijų pažangos atsirado įranga, skirta įrašyti echolokacijos skambučius, kurie naudojami skirtingų šikšnosparnių rūšims identifikuoti pagal jų unikalius echolokacijos parašus.

Šikšnosparnių tyrimo stebėjimo tyrimo protokolus standartizuoja Šiaurės Amerikos šikšnosparnių stebėjimo programa (NABat), kad biologai galėtų stebėti šikšnosparnių populiacijas visose valstijose ir valstybėse bei visame jų diapazone.

2020 m. Indianos savanoriai ir DNR darbuotojai atliko 73 mobiliąsias apklausas 39 NABat tyrimų srityse. 2021 m. apklausos pastangos padidėjo iki 95 mobiliųjų apklausų 63 NABat tyrimų srityse.

Mažytė reta žuvis Indianoje

Dauguma Hoosierių tikriausiai niekada nėra girdėję ir nematę vienos rečiausių Indianos žuvų rūšių – pugnose shiner. Tai viena iš penkių mažylių rūšių, šiuo metu įtrauktų į Indianos didžiausių apsaugos poreikių rūšių sąrašą. Indianos vandenyse plaukioja daugiau nei 50 skirtingų mažųjų (Cyprinidae) šeimos rūšių. Iš minnow šeimos pugnose shiner yra vienas iš mažiausių ir labiausiai nepagaunamų.

Retai viršijantis du colius, pūgnozė gyvena tik ežeruose šiaurinėje Indianos dalyje. Jis panašus į kitą labiau įprastą šiaurės Indianos ežero gyventoją juodaplaukį. Abi rūšys turi tamsią juostelę išilgai jų šonų, besitęsiančių iki snukio galo ir iki smakro.

Pugnose shiner turi mažą, kampuotą (beveik vertikalią) burną, o juodaplaukis turi daug didesnę, mažiau kampuotą burną. Abi rūšys gyvena tankiuose panirusios vandens augalijos medynuose.

Nors istoriškai žinoma, kad pūgžlė aptinkama keliuose ežeruose, pastaruoju metu Kosciuškos apskrityje buvo aptikta tik viename ežere. Rūšių nykimo priežastys nėra gerai suprantamos. 2021 m. rudenį atlikus kai kuriuos pradinius pugnose shiner tyrimus nepavyko rasti naujų populiacijų.

Artimiausiu lauko sezonu bus bandoma atlikti tyrimus pavasarį, vasarą ir rudenį, siekiant nustatyti, kada būtų lengviausia aptikti pugnozės blizgesį. Nors iki šiol atliekant tyrimus buvo naudojami gaudymo tinklai metodai, gali būti tiriami ir kiti metodai. Remkite stebėjimo pastangas aukodami Indianos Nongame laukinės gamtos fondui.

‘iki kito karto,

Domkratas

Skaitytojai gali susisiekti su autoriumi parašydami į šį leidinį arba el. paštu jackspaulding@hughes.net.

.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.