Randy gamtos pasaulis | Gyvenimo būdai

Randy gamtos pasaulis |  Gyvenimo būdai

Kadangi praėjusią savaitę pavaizdavau amerikietišką baltąjį pelikaną ir paaiškinau skirtumą tarp jo skrydžio išvaizdos ir skraidančios gervės, sugalvojau, kad šią savaitę parodysiu pastarąjį.

Dabar manau, kad reikia pastebėti, kad baltuosius pelikanus ir sniegines žąsis (abi baltas su juodais sparnais) Pontotoko apygardoje išvysime daug dažniau nei gerves. Tačiau manau, kad būtų naudinga atskirti vieną nuo kito, bet kuriuo atveju.

Tikrai nežinau, ar per Pontotoko apygardą praskrido gervės, bet galėčiau lažintis, kad taip. Pontotoko apygarda beveik ribojasi su rytiniu jų skrydžio trajektorijos kraštu.

Gervės yra vienos rečiausių paukščių Šiaurės Amerikoje ir yra rečiausia gervių rūšis pasaulyje. Bet ne visada taip buvo.

Manoma, kad iki europiečių apsigyvenimo šalyje buvo apie 10 000 ar daugiau paukščių. Tačiau dėl nereguliuojamos medžioklės ir buveinių nykimo 1941 m. gervių populiacija sumažėjo iki 15 paukščių.

Remiantis Amerikos paukščių apsaugos agentūros duomenimis, visos šiandien gyvos gervės – laukinės ir nelaisvėje laikomos – yra 15 paskutinių likusių gervių, rastų žiemojančių Aransaso nacionaliniame laukinės gamtos prieglobstyje Teksaso pakrantėje 1941 m., palikuonys.

Siekdami užkirsti kelią paukščio išnykimui, JAV ir Kanados gamtosaugininkai daugelį metų ėmėsi neįtikėtinų pastangų, kad išsaugotų šią rūšį.

Šiuo metu vienintelėje laukinėje populiacijoje yra šiek tiek daugiau nei 500 paukščių. Tačiau jie tebėra nykstanti rūšis.

Vienintelė natūrali laukinė gervių populiacija daugiausia peri Vud Buffalo nacionaliniame parke Kanados šiaurės vakarų teritorijose, o žiemoja Aransaso nacionaliniame laukinės gamtos prieglobstyje ir aplinkinėse vietovėse.

Taip pat yra daug nelaisvėje esančių paukščių, kur tyrinėtojai tęsia atsigavimo pastangas. Floridoje yra nedidelė nuolatinė populiacija, kartu su pulku, kuris peri Viskonsino valstijoje, o paskui migruoja į Floridą padedamas žmonių, skraidančių itin paprastais lėktuvais.

Pasak Amerikos paukščių apsaugos agentūros, gniaužia gervė pavadinta dėl savo rezonansinio šauksmo, kurį galima išgirsti dideliais atstumais dėl itin ilgos trachėjos, besisukančios aplink paukščio krūtinkaulį.

apibūdinimas

Maždaug 5 pėdų aukštyje stovinti gervė yra aukščiausias skraidantis paukštis Jungtinėse Valstijose.

Gervės dažniausiai baltos, ilgomis juodomis kojomis. Jie turi raudoną karūną, juodai raudoną veidą ir gana alyvuogių atspalvį.

Švilpių gervių sparnų ilgis yra nuo 7 iki 7,5 pėdų. Jie turi juodas pirmines sparnų plunksnas, kurios matomos tik skrendant.

Rudenį jaunikliai turi rūdžių rudą plunksną su kai kuriomis baltomis suaugusių plunksnomis. Pasak Amerikos paukščių apsaugos tarnybos, pavasarį, kai jie išvyksta į Kanadą, jaunikliai yra balti.

diapazonas

Kaip minėta anksčiau, gervės peri šiaurės vakarų Kanadoje, o žiemoja Aransaso nacionaliniame laukinės gamtos prieglobstyje Teksase ir aplinkinėse vietovėse. Tačiau migracijos metu juos galima pamatyti daugelyje valstybių, įskaitant Oklahomą. Kai jie važiuoja per Oklahomą, tai daugiausia per vakarinę valstijos pusę – į vakarus nuo Interstate 35. Jie migruoja dienos metu ir reguliariai sustoja pakeliui.

Skrydžio metu

Plekšninės gervės turi ilgus kaklus, kuriuos skrydžio metu ištiesia. Be to, jie turi tik juodas pirmines sparnų plunksnas, o baltųjų pelikanų pirminės ir išorinės antrinės plunksnos yra juodos. Be to, pelikanai, kaip ir apuokai, skrydžio metu laiko atitrauktus kaklus, kaip „s“ formą.

Oklahomos laukinės gamtos apsaugos departamentas praneša, kad Salt Plains nacionalinis laukinės gamtos prieglobstis netoli Jet yra labai svarbi gervių migracijos sustojimo vieta ir buvo paskirta kaip svarbi šios rūšies buveinė.

ODWC taip pat praneša, kad gervės paprastai matomos valstijoje balandžio ir spalio mėnesiais. Tačiau dauguma gervių stebimi Oklahomoje nuo spalio vidurio iki lapkričio mėn.

Laukinės gamtos departamentas ragina žmones pranešti apie pastebėtus gervius adresu wildlifedepartment.com.

Buveinė

Anot ODWC, skraidančios gervės, judančios per Oklahomą, paprastai naudoja seklias šlapžemes, pelkes, tvenkinių ir ežerų pakraščius, smėlio juostas, seklių upių pakrantes, šlapias prerijas ir pasėlių laukus šalia vandens.

Savo Teksaso žiemojimo vietose gervės praleidžia laiką upių žiočių pelkėse, sekliose įlankose ir potvynių lygumose, kartais veržiasi į netoliese esančias dirbamas žemes.

Maistas

Migracijos metu gervės gervės valgys atliekas, tokias kaip miežiai, kviečiai ir kukurūzai, kurios dažniausiai lieka nuimtuose laukuose.

Žiemavietėse jie minta krevetėmis, krabais, moliuskais, sraiges, vabzdžius – varles, gyvates, mažas žuvis, sėklas, giles, šaknis ir uogas.

Lizdas

Pasak Amerikos paukščių apsaugos tarnybos, gervės yra monogamiškos ir poruojasi visą gyvenimą. Susituokusios poros piršlybų metu atlieka įmantrų šokį. Patelės dažniausiai deda du kiaušinius. Deja, dažniausiai išgyvena tik pirmasis išsiritęs jauniklis, nebent buveinės sąlygos yra tinkamos. Abi lytys dalijasi inkubavimo ir jauniklių auginimo pareigomis.

Anot ABC, maisto prieinamumas ir plėšrūnų gausa yra pagrindiniai viščiukų išgyvenimo veiksniai.

Likučiai

• Vienas iš geriausių būdų stebėti gerves glūdinčius, ypač iš arti, yra mokama ekskursija. Mano sūnus ir aš seniai dalyvavome vienoje iš šių kelionių ir galėjome pasiekti maždaug 20 jardų atstumu nuo kelių giesmininkų. Dauguma mokamų kelionių yra už Teksaso Rokporto / Fultono srities.

Ir atminkite, kad spalio mėnesį savo skiltyse pateiksiu keletą šiurpių būtybių. Taigi būk pasiruošęs!

Randy Mitchellas yra laisvai samdomas rašytojas ir fotografas. Jis jau daugiau nei 40 metų yra aistringas paukščių stebėtojas, gamtos entuziastas ir fotografas. Susisiekite su juo adresu rnw@usa.com.

.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.